Auditor energeticBine de stiut 

Certificatul de performanta energetica ajuta la imbunatatirea eficientei energetice din casa Dvs

Zilele acestea, un certificat de performanta energetica este un document legal si vital daca intentionati sa vindeti o casa. De asemenea, este necesar si in cazul in care o persoana doreste sa inchirieze un spatiu pentru locuit.

Document legal

Probabil sunt destui oameni care nu stiu prea multe despre scopul real si precis al acestui document. Primul lucru pe care trebuie sa il stiti despre aceasta hartie este ca constituie un document legal care este obligatoriu pentru anumite cladiri din iulie 2013. In linii mari, certificatul arata cat de multa energie consuma proprietatea si ofera mai multe detalii despre cum este consumata. De asemenea, ofera diferite sugestii pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirii respective. Nota acordata de un auditor energetic intr-un certificat este cuprinsa intra A si G, unde A arata un consum scazut de energie, iar G un consum foarte mare.

Beneficii oferite de certificat

Certificatul de performanta energetica ofera diverse beneficii pentru persoana care urmeaza sa inchirieze sau sa achizitionee cladirea. De exemplu, prin analiza certificatului se poate face o idee asupra viitoarelor facturi de energie. De asemenea, se pot face reduceri la aceste facturi daca se instaleaza panouri solare, sau daca boilerul casei functioneaza cu ajutorul soarelui.

Auditor energetic

Mai multe modelitati de reducere a consumului de electricitate

Exista diverse metode de imbunatatire a consumului de curent electric si energie pentru o cladire. O metoda mai radicala implica folosirea unei folii de aluminiu in spatele radiatorului de caldure. Astfel, caldure va fi reflectata inapoi spre camera, departe de perete si implicit de pierderea ei. Alte metode sunt legate de folosirea unor boilere de clasa A, cu consum deosebit de redus de curent. Trebuie avut in minte permanent ca o cladire cu consum redus de energie, deci facturi mai scazute la utilitati, poate fi mult mai atractiva pentru viitori chiriasi sau cumparatori. Nu uitati sa va documentati mai departe pentru a afla alte metode de ajustare a consumului energetic.

Related posts