Fitness trainerSport si activitati recreative 

De ce oamenii aleg sa lucreze cu un antrenor personal de fitness

Toti oamenii care si-au stabilit un scop in materie de fitness il pot atinge mai usor cu ajutorul unui antrenor personal de fitness. Puteti gasi astfel de personal traineri in diverse locuri, precum sali de fitness si gimnastica, centre de sanatate sau chiar in centrele lor private de antrenament. Responsabilitatea si importanta acestei meserii creste odata cu realizarea de catre populatie a importantei fitness-ului in viata de zi cu zi, si se pare ca tot si tot mai multe persoane decid sa se orienteze catre un stil de viata activ. In plus, tot mai multi tineri aleg meseria de instructor de fitness personal, aceasta fiind o cariera cu perspectiva in ziua de azi. Antrenor personal de fitness

Poate sunteti interesat/a sa aflati mai multe despre calitatile de baza necesare pentru a deveni personal trainer. Atunci cand va pregatiti sa alegeti un antrenor personal, luati in calcul urmatoarele aspecte:

  • un mare avantaj oferit de colaborarea cu un instructor personal este abilitatea lui de a incuraja si motiva oamenii
  • trebuie sa fie prietenos si sa detina abilitati excelente de comunicare
  • pasiunea lui pentru activitati fizice este esentiala pentru a-si motiva clientii.
  • este indicat ca persoana aleasa sa detina o diploma intr-un subiect precum educatie fizica, psihologie, biologie, etc.; este un plus si mai mare daca detine o diploma de master in educatie fizica sau fitness
  • alta recomandare ar fi prezenta unui certificat pentru curs, ce include selectia exercitiilor, planuirea unui program, etc.
  • antrenorul Dvs de fitness ar trebui sa va sfatuiasca vis-à-vis de planul de dieta pe care sa il folositi, precum si ce nutrienti sa includeti.
  • de asemenea, instructorul trebuie sa fie un expert in materie de echipament de sala, cunoscand totul despre diverse aparate de forta, bicilete, benzi de alergat, etc.

Principala sarcina a unui antrenor personal de fitness este sa ofere un program de exercitii si consultanta necesara clientului sau pentru ca acesta sa isi atinga obiectivele, indiferent ca acestea sunt legate de slabire, preventia bolilor sau reabilitare. In prima sa intalnire cu clientul, trainer-ul trebuie sa evaluee conditia fizica a acestuia si sa pregateasca un program personalizat pe nevoile si abilitatile clientului.

Avand in vedere ca exista o sumedenie de exercitii, instructorul trebuie sa le aleaga pe cele mai potrivite, apoi sa indice forma corecta de executie pentru fiecare dintre ele. De asemenea, trebuie sa explice care este scopul fiecarui exercitiu, si de ce ele trebuie executate periodic. Progresul zilnic la clientului trebuie sa fie monitorizat si inregistrat pentru analiza ulterioara. Echipamentul de exercitii trebuie sa fie testa periodic pentru siguranta.

In permanenta, antrenorul personal trebuie sa isi motiveze clientul sa urmeze rutina de exercitii pentru a-si atinge scopurile. In situatia in care clientul sufera de o conditi medicala deosebita – diverse boli sau accidentari – instructorul personal trebuie sa creeze un program special de reabilitare, oferind sfaturi in materie de fitness si nutritie care sa imbunatateasca rezultatele si conditia fizica a clientului.

Acestea sunt cateva din beneficiile pe care un antrenor personal de fitness le poate oferi celor interesati de serviciile sale, de aceea tot mai multe persoane devin interesate zi de zi.

Related posts