Business 

3 riscuri pentru antreprenori la inceput de drum

Lansarea unei companii nu a fost niciodata atat de emotionanta. Piata startup-urilor este plina de oportunitati, inovatii, si prezinta un potential urias. Insa, in acelasi timp, este presarata cu o multime de riscuri. Desi poate parea putin infricosator acest “salt de incredere”, avantarea in lumea afacerilor ar putea parea mai putin periculoasa din momentul in care intelegeti riscurile ce le veti avea de infruntat.

  • Risc de produs.

Hotarati-va ce doriti sa vindeti. Acest lucru pare destul de usor de realizat mai ales pentru un antreprenor. Insa abilitatea de a explica ce reprezinta produsul dumneavoastra, problemele pe care acesta le poate rezolva, si de ce ar merita investitia ceruta, reprezinta o adevarata provocare – si ar trebui sa fie prioritatea dumneavoastra numarul unu atunci cand porniti o afacere. Daca nu puteti face acest lucru, nu va asteptati sa capatati atentie din partea oamenilor si nici banii acestora.

www.infiintari-firme.net ne spune ca acesta este un risc controlabil: Trebuie sa va asigurati ca produsul dumneavoastra poate deservi o piata destul de numeroasa, la un moment convenabil si in timpul potrivit. Este obligatoriu sa faceti aceste cercetari, sa cunoasteti “peisajul” si sa fiti capabil in a exemplifica clar modul in care produsul dumneavoastra ar putea acoperi nevoile pietei.

  • Risc de piata

Cunoasterea clientilor si a nevoilor acestora sunt unii dintre factorii de risc cei mai imortanti pe care ar trebui sa ii identificati inainte de a va lansa afacerea. Este nevoie de o cercetare riguroasa. Identificarea fluxurilor de marketing si a modului in care acestea ar putea fi realizate cat mai eficient intr-un timp scurt si prin incadrarea in bugetul disponibil – toate aceste lucruri pot influenta succesul afacerii dumneavoastra. Daca puteti depasi aceste riscuri si va puteti fixa in piata suficient de timpuriu, nu exista motive pentru ca afacerea dumneavoastra sa nu reuseasca.

  • Risc financiar

Cei aflati la primii pasi in lumea antreprenoriatului se pot considera norocosi deoarece au la dispozitie platforme ce le permit acumularea unui capital in cont. Aditional, acestia pot apela la prieteni si familie, investitori, finantari de la stat sau alte forme de creditare pentru a-si atinge obiectivele.

Asigurati-va ca veti identifica obiectivele cheie ce trebuie atinse si ca veti putea asigura o finantare sanatoasa pentru fiecare etapa in parte. Daca puteti sa intocmiti un plan de afaceri, un plan bun de dezvoltare si reusiti sa va atingeti fiecare obiectiv propus, veti avea certitudinea ca investitorii dumneavoastra vor avea increderea necesara pentru a va semna un nou cec.

Related posts