Bine de stiut 

5 Circumstante pentru a apela la un notar

Atunci cand se desfasoara o procedura legala, este necesar sa se parcurga o multime de proceduri administrative. Insa pentru a efectua aceste etape, este important ca oamenii sa inteleaga utilitatea acestora. Exista mai multe profesii juridice care pot oferi sfaturi in acest sens, dar una dintre cele mai importante este cea de notar. Insa, exista persoane care nu inteleg cu adevarat de ce ar trebui sa angajeze un notar.

Pentru a intelege mai bine importanta unui notar in procedurile judiciare, in cele ce urmeaza sunt prezentate 5 motive pentru a apela la un birou notar Targoviste:

1. Servicii notariale pentru tranzactii imobiliare

In momentul in care oamenii decid sa achizitioneze sau sa inchirieze o casa, trebuie sa tina cont nu doar de aspectul bugetar sau de confort, ci si de aspectele juridice. In acest caz, notarul joaca un rol important in incheierea contractelor de inchiriere sau vanzare a unei case, verificand autenticitatea documentelor si asigurand respectarea procedurii contractuale. De asemenea, notarul poate oferi sfaturi importante pentru tranzactiile imobiliare.

2. Servicii notariale pentru afaceri

Pentru a se incadra in standardele dictate de lege, o persoana care detine o afacere trebuie sa indeplineasca anumite formalitati legale. In acest caz, notarul poate fi cel care indeplineste aceasta datorie, avand competente in domeniul fiscalitatii si dreptului societatilor comerciale, astfel incat sa poata sprijini liderii de afaceri in gestionarea activelor si alte proceduri in domeniul ales.

3. Servicii notariale pentru gestionarea activelor

Patrimoniul unei persoane reprezinta toate bunurile de care dispune, indica website-ul www.notar-romania.net. In acest context, notarul poate oferi sfaturi in gestionarea averii sau a investitiilor pe piata de valori, fiind capabil sa ofere solutii personalizate si adaptate nevoilor fiecarei persoane.

4. Servicii notariale pentru familie

Notarul poate fi o persoana de incredere si utila pentru o familie, oferind sfaturi in diferite situatii, precum procedura contractului de casatorie, hartia de divort, pregatirea testamentului, etc. In domeniul familiei, notarul joaca un rol important in autentificarea mai multor acte referitoare la gestionarea membrilor familiei si poate oferi sfaturi importante pentru toti membrii familiei privind procedurile legale.

5. Servicii notariale pentru consultanta juridica

Chiar daca un birou notarial ofera foarte multe tipuri de servicii diferite, consultanta juridica sta la baza tuturor. Exista un numar mare de persoane care opteaza pentru servicii notariale doar pentru a obtine o situatie juridica personala cat mai buna. Astfel, in aceste cazuri notarul are rolul de a ajuta persoana sa isi bazeze toate deciziile pe legislatia in vigoare.

Concluzie

In concluzie, activitatea de baza a oricarui notar este de a autentifica si redacta documente juridice. Pe langa aceasta, notarul are si rol de consilier in tot ceea ce priveste situatiile prin care o persoana trece in viata. Vorbim aici despre achizitia unei masini sau a unei locuinte, realizarea unei mosteniri sau casatorie.

Related posts