Bine de stiut 

Alegerea unui arhitect

Atunci cand aveti nevoie de un arhitect care sa execute planurile pentru viitoarea dumneavoastra casa, aveti nevoie ca sa gasiti o persoana care sa isi cunoasca deosebit de bine meseria. Numai asa arhitectul va fi in stare ca sa duca in bune conditii la indeplinire acest proiect al dumneavoastra in timpul prevazut si la inalte standarde de calitate. Insa, cum sa faci ca sa gasesti persoana cea mai potrivita pentru aceasta lucrare?

Fiecare profesionist, deci implicit si arhitectul, are propriul sau stil dar si metodele sale de lucru, proprii. Dar ceea ce are importanta este, in realitate, care sunt necesitatile dumneavoastra? Care ar fi gusturile si care ar fi stilul dumneavoastra? Cum se pot impaca toate acestea? Va prezentam mai jos ceea ce puteti sa faceti:

  1. Stabiliti mai intai ceea ce va doriti

Mai intai si mai intai, este obligatoriu ca sa va clarificati in minte tot ceea ce va doriti ca si rezultat final. Da, este adevarat, pe parcursul lucrarii multe lucruri se pot schimba, dar un nucleu de lucruri clare trebuie, oricum, ca sa ramana. Ganditi-va cum vedeti viitoarea dumneavoastra casa si notati-va undeva ideile.

  1. Aflati raspunsurile la intrebarile dumneavoastra inainte ca sa fiti, la randul dumneavoastra, intrebat

Atunci cand veti discuta problemele cu diversi arhitecti, acestia va vor pune numeroase intrebari in legatura cu constructia. Cateva dintre acestea vi le prezentam mai jos:

  • Care sunt dimensiunile spatiului pe care il aveti la dispozitie ca sa realizati constructia?
  • Care este scopul pentru care va fi construit spatiul respectiv (daca este o casa pe post de resedinta permanenta, daca este vorba despre o casa de vacanta, despre un spatiu dedicat pentru propria afacere s. a. m. d.)
  • Care este suma de bani pe care sunteti dispus ca sa o investiti in proiectul acesta; care sunt modalitatile de finantare?
  • Cat timp exista la dispozitie pentru realizarea proiectului dumneavoastra?
  • Intentionati sa va implicati personal in planificarea sau in constructia casei?

Cu toate ca nu cunoasteti raspunsurile la multe din aceste intrebari, exista cel putin varianta de a va putea pregati in vederea conversatiilor preliminare. Arhitectul nu are nicio posibilitate ca sa va dea raspunsuri clare privitoare la proiectul dumneavoastra fara sa cunoasca acest fel de amanunte.

  1. Cautati pas cu pas si din aproape in aproape

In caz ca ati vazut deja la cineva si v-a placut cum si-a ridicat casa, inseamna ca aveti deja un contact direct, fie el si vizual, cu arhitectul in cauza.

O alta varianta este aceea de a intreba printre prieteni, care poate ca au ei cunostinte care au construit o casa proprie. Ar trebui ca sa gasiti cel putin 3 arhitecti si sa ramaneti in contact cu acestia pana luati decizia finala.

Alta posibilitate ar fi sa contactati diverse firme specializate in constructii si care iti pot da detalii referitoare la arhitectii lor, cu care colaboreaza, si multe alte amanunte specifice.

Va invit sa reveniti peste aproximativ o saptamana pentru a citi si partea a doua a acestui articol!

Related posts