Ziua cea mareBine de stiut 

Alegerea unui fotograf pentru nunta pentru cele mai bune rezultate

Dupa toate lunile intregi de planificari, marea zi a sosit in sfarsit! Plina de emotii si bucurie, a venit si a trecut. Ce nu am realizat este ca, desi eram mireasa, am ratat totusi unele parti ale nuntii mele. Lucram cu un buget restrans si am decis sa nu angajez un fotograf pentru nunta. O prietena s-a oferit sa imortalizeze potretele de mireasa si sa fotografieze toate momentele importante – linia de primire, petrecerea de nunta, primul dans, taierea tortului etc. Totul parea perfect. Insa doar atunci cand am primit pozele, am observat ca prietena mea nu facuse o treaba foarte buna. Nu intelesese cum sa foloseasca aparatul foto, mai mult decat sa il indrepte si sa apese pe buton. Nu intelesese viteza diafragmei sau oprirea. Fotografiile mele si oportunitatea de a captura pe viata acea amintire erau ruinate.

Asadar, cum alegi un fotograf care sa iti imortalizeze nunta? Este nevoie sa angajezi pe cineva? Ai putea cere ajutorul unui prieten/membru al familiei pentru a face fotografiile?
Fotografii profesionisti isi cunosc echipamentul, la fel cum un bucatar isi cunoaste bucataria. Aparatul lor foto devine mijlocul prin care creeaza lucrurile pe care le vad cu ochii mintii. Fotografii de nunti sunt specializati si au o experienta bogata asupra a ceea ce trebuie sa urmareasca pentru ziua ta speciala. Sarcina lor este de a „vedea ceea ce vezi tu” si de a o transforma in realitate. Ei vor captura „esenta si sentimentul”, nu doar amintirea zilei tale mari.

Poate fi foarte distractiv sa cauti fotograful potrivit si poti gasi o multime de idei grozave pentru nunta. As spune ca prima intrebare adresata de obicei este „care sunt costurile?”. Pretul este important, insa multi dintre noi nu ar cumpara cea mai ieftina rochie, cei mai ieftini pantofi, stilist, flori, mancare sau local. In schimb, cautam lucruri care ne plac sau care inseamna ceva pentru noi, apoi ne intrebam cum ne putem incadra in buget.

Fotografierea nuntilor este o sarcina intensa. Se lucreaza sub presiune, cu multe lucruri care se intampla simultan si fara o a doua sansa. Odata ce ziua nuntii a trecut, nu-ti vei face griji despre numarul de fotografii pe care le primesti in schimbul pretului platit; te vei gandi la cat de mult le iubesti. Asadar, pe langa pret, alege fotograful pe baza calitatii, personalitatii, experientei si responsabilitatii. Calitatea cadrelor va fi IMENSA! Din nou, ai doar o singura sansa sa surprinzi acel moment. De aceea este bine sa ai intotdeauna 2 fotografi. Daca nu te simti comfortabil cu fotograful, vei putea arata sau te vei putea comporta perfect in fata lentilei?

De asemenea, tine cont de stilul fotografului. Portofoliul lui iti spune o poveste? Este traditional, cu multe cadre formale? Este mai capricios? Va fi fotograful dispus sa incerce lucruri noi? Iti doresti cele mai bune fotografii cu putinta – un fotograf cu stilul pe care il iubesti si cu personalitatea care te face sa te simti comfortabil in fata aparatului iti va oferi cu siguranta cel mai bun produs finit!

Related posts