Oferte pentru oricineAuto-Moto 

Ar trebui sa cumparati politele de asigurare ale companiei de inchiriere?

Companiile de autoturisme de inchiriat au o gama de polite de asigurare pe care ar dori sa vi le vanda. In timp ce in teorie, fiecare plan de asigurare ar putea avea un beneficiu in circumstantele potrivite, trebuie sa revizuiti fiecare plan (si toate prevederile acestuia, limitari si excluderi) inainte de a efectua o achizitie. Va trebui sa solicitati aceste informatii la telefon sau la biroul de inchiriere, deoarece companiile importante ofera doar un rezumat pe site-urile lor web.

In general, companiile de inchiri autovehicule ofera acoperire de raspundere in doua parti – o polita de raspundere suplimentara protejeaza impotriva creantelor celorlalti iar o scutire de daune (LDW) acopera masina pe care ati inchiriat-o. LDW nu este o asigurare per se (in sine); ci mai degraba, este o intelegere a unei companii sa nu traga la raspundere consumatorul pentru pierderile cauzate sau o parte a daunelor ce se petrec asupra marfurilor (desi este un acord pe care trebuie sa-l cumparati). Avantajul, in ambele cazuri, este, desigur, faptul ca asiguratorul dumneavoastra nu trebuie sa stie niciodata despre incidentele care v-ar putea implica pe dumneavoastra si masina dumneavoastra de inchiriat (cu conditia ca prejudiciul sa nu depaseasca limitele politicii societatii de inchiriere).

Daca obisnuiti sa inchiriati pentru cateva zile pentru calatorii de afaceri de afaceri sau cateva zile pana la o saptamana ca si turist, este o idee buna. Daca aveti de efectuat o inchiriere pe termen lung, veti constata probabil ca acoperirea companiei de inchiriere devine prea scumpa.

In majoritatea cazurilor, politele de asigurare auto se aplica si in cazul masinilor de inchiriat. Adica, ar trebui sa aveti totusi protectie impotriva prejudiciilor corporale si a daunelor materiale cauzate altor participanti la trafic in timp ce conduceti o masina de inchiriat – si pentru cazul in care masina de inchiriat ar putea fi avariata, vandalizata sau furata – acestea fiind de asemenea acoperite. https://rentacarmaya.ro va sugereaza sa consultati polita dumneavoastra si / sau agentul dumneavoastra de asigurare pentru a verifica acoperirea. Acest lucru este important in special daca intentionati sa inchiriati o masina de ultima generatie care depaseste valoarea vehiculului dumneavoastra asigurat.

Presupunand ca asigurarea dumneavoastra este in ordine (si nu lasa niciun activ expus), nu ar trebui sa existe o acoperire suplimentara a raspunderii, deoarece platiti deja o prima bruta la fiecare sase luni. Cu toate acestea, daca ati avut un sir recent de neajunsuri nefericite la vehicule si / sau stiti ca nu va puteti permite o plimbare premium, ar putea fi logic sa achizitionati o acoperire suplimentara de la o companie de inchiriere pentru a nu avea probleme.

Nu uitati sa mentionati toti conducatorii auto suplimentari in contractul de inchiriere. Ori de cate ori lasati pe cineva care nu este inclus in contractul de inchiriere sa conduca vehiculul, riscati sa anulati contractul. Revendicarile fata de acoperirea de asigurare a companiei – si chiar acoperirea dumneavoastra personala de asigurare – pot fi astfel compromise.

Mai bine sa achitati taxele suplimentare si sa treceti pe toata lumea in contract. Majoritatea companiilor nu vor percepe o taxa suplimentara pentru sotul / sotia dumneavoastra, insa trebuie sa va asigurati ca drepturile sale de conducere sunt prevazute in contractul respectiv.

Related posts