Auto-Moto 

Bateriile fara intretinere sunt cu adevarat fara intretinere?

Ideea din spatele bateriei fara intretinere a fost aceea de a oferi proprietarilor de masini o baterie care ar putea fi folosita cu mai putine griji si batai de cap decat predecesoarele lor. Modelele mai vechi de baterii auto au fost realizate cu capace detasabile pe partea superioara a bateriei pentru a permite inspectia si testarea electrolitilor, precum si adaugarea ocazionala de apa distilata sau acid sulfuric. Deoarece oricare dintre aceste proceduri ar putea fi periculoasa pentru soferul obisnuit, producatorii au inceput sa produca baterii care nu necesitau o astfel de intretinere.

Indiferent de tipul de baterie pe care il detineti in prezent, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti atunci cand vine vorba de baterie. In primul rand, curatenia bateriei este importanta. Chiar daca o baterie fara intretinere este complet sigilata, unele reziduuri de electroliti pot fi descarcate si depozitate pe exteriorul bateriei, explica un electrician de autovehicule Botosani. Faceti-va timp la fiecare cateva luni pentru a indeparta cu atentie reziduurile cu o perie cu perii moi. Seturi de curatare a bateriei sunt in mod normal disponibile la orice magazin local de produse auto, si vin echipate cu o perie potrivita. Daca preferati, programati o vizita la un service auto pentru a cere mecanicului sa sterga acest reziduu.

De asemenea, bornele bateriei auto trebuie curatate ocazional. Scoateti cu atentie cablurile de la terminale conform instructiunilor din manualul de utilizare al masinii. Amintiti-va, o baterie de masina transporta o cantitate mare de curent, asa ca deconectarea bateriei ar trebui sa fie efectuata numai de un mecanic calificat – mai ales daca nu sunteti sigur cu privire la capacitatea dvs. de a face acest lucru. Bornele pot avea acumulari corozive, si vor avea nevoie de o perie de sarma rigida sau o perie de borne pentru a le curata. Faceti acelasi lucru pentru capetele cablurilor bateriei.

Solicitati testarea anuala a bateriei de catre un mecanic calificat, recomanda site-ul web Electricianauto.net. Daca bateria este descarcata, incercati sa utilizati un incarcator de baterie auto cu mai multe trepte pentru a readuce incarcarea bateriei la un interval normal. In unele cazuri, permiterea unei incarcari bune peste noapte va ajuta foarte mult la readucerea bateriei la niveluri de varf de performanta. Unele tipuri de alternatoare de astazi nu vor incarca complet o baterie care se descarca incet. Permiterea incarcarii lente la un incarcator cu mai multe trepte va ajuta la imbunatatirea performantei bateriei, impiedicand in acelasi timp alternatorul sa se suprasolicite.

In cele din urma, ca si in cazul oricarui alt serviciu pe care il efectuati pe o masina, siguranta ar trebui sa fie pe primul loc. Nu lucrati niciodata pe sau in jurul unei baterii de masina in timp ce aceasta este conectata la cabluri. Cand aveti indoieli cu privire la abilitatile dvs., cautati un electrician auto care sa execute aceasta sarcina.

Related posts