Bine de stiut 

Ce trebuie sa stie un consumator inteligent despre repararea electrocasnicelor

Sunteti gata sa va inlocuiti sau sa va reparati aparatele electrocasnice?

Multi proprietari de locuinte se gandesc la repararea sau inlocuirea aparatelor electrocasnice mari. De exemplu, masinile de spalat costa intre 2000 si 10000 de lei, iar uscatoarele costa intre 1500 si 7500 de lei. Costul joaca un factor important in aceasta decizie. Pentru a va ajuta sa obtineti toate datele, am pregatit acest ghid de reparatii pentru electrocasnice cu tot ceea ce trebuie sa stiti.

Aparatul dumneavoastra electrocasnic este cu adevarat stricat?

Cand observati ca unul dintre aparatele dvs. electrocasnice nu functioneaza asa cum o face de obicei, acest lucru provoaca adesea panica. Totusi, inainte de a fugi sa cumparati un aparat nou, trebuie sa va intrebati daca aparatul dumneavoastra este cu adevarat stricat. Poate parea o prostie, dar primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va asigurati ca aparatul dumneavoastra este conectat la priza, subliniaza operatorii siteului Reparatii-Electrocasnice.net. Ati fi surprins cat de frecvent este acest lucru.

Asigurati-va ca nu au fost declansate sigurantele de circuit. S-ar putea ca problema sa fie la cutia electrica de sigurante si nu tine de functionarea aparatelor. Nu vreti sa va luati un blender nou si sa descoperiti ca ati avut nevoie de o siguranta noua. Fiti atenti la pardoseala dumneavoastra. Uneori, aparatele electrocasnice nu se vor porni daca pozitionarea pe jos nu este una plana si fixa. Curatati orificiile de aerisire si filtrele aparatelor dumneavoastra. Uneori, acestea nu pornesc pentru ca s-a acumulat praf in exces.

Durata de viata a ajuns la final

Desi multi proprietari de locuinte isi doresc ca aparatele lor electrocasnice sa dureze o vesnicie, nu este posibil acest lucru. Desi puteti prelungi durata de viata a aparatelor dvs. prin efectuarea unei intretineri regulate, aparatele tind sa aiba o durata de viata limitata.

In medie, aceasta este durata de viata a fiecarui aparat:

  • Frigider: 13 ani;
  • Masina de spalat: 10 ani;
  • Uscator de rufe: 13 ani;
  • Aparat de aer conditionat: 15 ani;
  • Cuptor: 15 pana la 20 de ani;
  • Dispozitiv de eliminare a gunoiului: 12 ani;
  • Incalzitor de apa: 10-20 ani;
  • Aragaz: 13 – 15 ani.

Retineti ca acestea sunt doar estimari. Durata de viata va depinde de marca producatorului si de cat de bine aveti grija de aparat.

Merita sa fie reparat un aparat electrocasnic stricat?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa aplicati regula de 50%. In scopul acestui exemplu, sa presupunem ca costul reparatiei unui frigider este de 1000 de lei. Daca frigiderul dvs. are 8 ani si stiti ca durata medie de viata a unui frigider este de 13 ani, ar trebui sa il reparati?

Deci, daca frigiderul are o durata de viata mai mare de 50%, iar costul reparatiei ar fi mai mare de 50% din costul unui frigider nou, atunci este mai bine sa il inlocuiti. In acest scenariu, costul repararii frigiderului este de 1000 de lei, dar cumpararea unuia nou este de 4.000 de lei. Costul repararii frigiderului este mai mic de 50% din costul achizitionarii unuia nou, prin urmare, ar trebui sa apelati la un service de reparatii electrocasnice Bistrita pentru a repara frigiderul.

Puteti aplica aceasta regula la toate celelalte aparate electrocasnice. Retineti ca costurile de reparatii variaza in functie de zona.

Cum sa va dati seama cat de vechi este un aparat electrocasnic?

Daca ati cumparat aparatul nou, s-ar putea sa va puteti aminti cat de vechi este aparatul. Cei care s-au mutat intr-o casa cu aparate folosite ar putea sa le fie putin mai greu sa afle ce varsta are aparatul.

Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a va da seama cat de vechi sunt electrocasnicele. De exemplu, uitati-va si vedeti daca proprietarul a lasat in urma vreo hartie. Celalalt lucru pe care il puteti face este sa va uitati la aparat si sa vedeti daca puteti gasi o data imprimata langa numarul de serie.

 

Related posts