Handy man 

Cele mai frecvente probleme ale unei centrale

Fiecare aparat de apa calda va fi predispus la probleme ocazionale. Poate fi din cauza uzurii regulate, a lipsei de intretinere sau a unei defectiuni, printre altele. Aici, vom arunca o privire mai atenta asupra unora dintre problemele comune care afecteaza centralele cu rezervor, cum le puteti preveni si ce se poate face in privinta lor atunci cand apar.
Deoarece exista doua tipuri de incalzitoare de rezervor, pe gaz si electrice, exista si probleme care pot fi specifice fiecarui tip. Tineti cont de ce tip de centrala aveti inainte de a aplica o solutie.

Nu este apa fierbinte

Cea mai flagranta problema cu o centrala este atunci cand nu exista deloc apa calda. Lipsa alimentarii cu energie este un vinovat obisnuit, asa ca asigurati-va ca aveti curent electric sau ca aveti o sursa de gaz functionala. Daca alimentarea cu energie este in regula, problema poate fi legata de elementul de incalzire sau de aprindere. Verificati pentru a vedea daca intrerupatorul s-a declansat si l-a oprit si pornit daca este electric.

De asemenea, puteti reseta limita de temperatura inalta a sistemelor electrice prin oprirea intreruptorului si apasand butonul rosu de resetare pentru intreruperea temperaturii inalte de deasupra termostatului, sub izolatia si protectia din plastic. In caz contrar, este posibil sa aveti nevoie de un profesionist pentru a se uita la elementul de incalzire, aprindere sau flacara.

Putina apa fierbinte

Unul dintre avantajele incalzitoarelor de apa din rezervor este ca, avand suficient timp pentru a se incalzi, ar trebui sa poata furniza multa apa calda pentru a satisface nevoile de utilizare simultana si frecventa a apei calde. Cu toate acestea, daca simtiti ca nu produce suficienta apa calda, este posibil ca centrala sa aiba o capacitate prea mica. Daca acesta este cazul, atunci nu este nimic de facut decat sa va reduceti consumul de apa calda sau sa instalati o centrala mai mare, care sa se potriveasca cerintelor gospodariei.

Daca nu credeti ca incalzitorul este subdimensionat, atunci ar putea fi un alt element de incalzire sau o problema de aprindere. Urmati sfaturile mentionate in sectiunea „nu este apa calda” de mai sus si contactati un profesionist pentru a va ajuta sa diagnosticati problema.

Apa este prea fierbinte

De obicei, acest lucru se datoreaza unei probleme cu termostatul. Poate fi pur si simplu setat prea sus. Daca acesta este cazul, ar trebui sa il localizati si sa il reglati. Verificati manualul incalzitorului pentru a afla unde este termostatul. Pentru incalzitoarele pe gaz, este de obicei vizibila din exterior, dar pentru modelele electrice, mai exista una sub panoul de acces.

Daca rotirea termostatului nu functioneaza, luati legatura cu un service reparatii centrale termice Sibiu. Apa prea fierbinte poate duce la o serie de probleme, inclusiv arsuri si robinete defecte din cauza saibelor de cauciuc uzate.

Acumulare de sedimente, minerale si bacterii

Daca apa dumneavoastra are o culoare ruginita, este tulbure sau are un miros ciudat, atunci aceasta se poate datora unei acumulari de minerale sau sedimente in conducte. Daca exista un miros care miroase a oua putrezite, totusi, este posibil sa existe bacterii in rezervor care reduc calitatea apei. Inlocuirea tijei anodului in rezervor poate ajuta in acest sens.

Conductele de fier si instalatiile sanitare pot duce la rugina, iar sedimentele de fier pot ramane prinse, diminuand debitul de apa calda si reducand temperatura si presiunea acesteia. In casele cu apa dura, calciul si magneziul pot face acelasi lucru.

Spalarea regulata a sistemelor dumneavoastra poate preveni acumularea. Sistemele dvs. ar trebui spalate anual. Exista truse la domiciliu pe care le puteti folosi pentru a face acest lucru, dar este recomandat sa consultati un profesionist care are echipamente mai adecvate, mai grele pentru munca.

Related posts