Bine de stiut 

Cladirile in constructie au nevoie de un certificat energetic

Cladirile noi au nevoie de un certificat energetic care sa le ateste performanta energetica. Orice cladire aflata  in constructie se gaseste sub atenta supraveghere a unui personal foarte bine pregatit in ceea ce priveste arhitectura si executarea de diferite operatiuni, ce au la baza atat dotarile specifice, cat si alte lucruri ce implica designul sau alte elemente de ansamblu.

Insa, in schema tehnica pot aparea anumite nesincronizari, iar acest lucru raportat la timp poate cauza serioase probleme oamenilor care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in aceste cladiri ce se vor a fi finalizate la un termen limita.

De cele mai multe ori ne raportam la siguranta locuintei, modului in care a fost aceasta proiectata, precum si calitatea instalatiilor care se afla la nivelul ei, lucruri care daca nu sunt bine construite, amplasate sau testate pot creea foarte multe probleme pentru personalul uman!

Stiai ca in cazul prizei de curent electric conteaza foarte mult calitatea impamantarii? Sau ca eficienta energetica a unei cladiri este direct proportionala si cu consumul acesteia raportat la nivel anual?

Foarte multe secrete le propune fizica sau electronica, iar in executarea unor operatiuni de mare precizie, legea ne obliga sa emitem documente de o reala importanta a caror valori ne vor indica care este calitatea muncii noastre sau a unei firme anume angrenata in a asigura un anume sistem sau subsistem.

Stiai ca in acest moment un certificat energetic este un document absolut esential pentru a estima consumul de energie electrica, calitatea instalatiilor de la nivelul blocului sau dupa caz imbunatatirea calitatii acestora?

Fie ca vorbim de un spatiu sanitar, de unul educational sau pur si simplu de o cladire de blocuri pentru locatari, un astfel de document este dovada ideala ca tot ceea ce se consuma in scop personal conectat la o retea de energie electrica are un anume consum, iar daca apelam la o echipa de specialisti putem determina pe sectiuni, care sunt costurile estimate in diferite ramuri, ne informeaza o firma ce elibereaza certificate energetice in Iasi.

Fie ca ne raportam la incalzirea apei menajere, la un simplu bec a unei aplice, la folosirea calculatorului sau dupa caz la incarcarea diferitelor telefoane mobile, cu siguranta ne intereseaza care sunt costurile raportate la nivel anual, astfel incat sa estimam o medie a banilor platiti catre furnizorul local.

Poate ca nu am fi crezut vreodata, dar anumite costuri de nivel general pot fi vizibil diminuate daca calitatea instalatiei noastre va creste, iar anumite materiale vor veni in ajutor pentru a diminua costurile la facura de energie electrica.

Mai mult decat atat,un astfel de document este de o reala importanta si pentru a semnala orice inadvertenta se afla la nivelul propriului nostru panou electric, deoarece stim cu siguranta ca acesta este supus periodic la diferite procese ce implica o temperatura ridicata sau dupa caz alte fenomene fizice.

Acum in mediul online un certificat energetic poate fi eliberat cu usurinta de catre o firma de referinta, iar daca nu v-ati convins inca de noutatea si utilitatea unui asemenea document, atunci diferite norme legislative va pot pune la curent intr-o maniera inedita pentru a vedea care este importanta sa.

Related posts