Clinici stomatologiceBine de stiut 

Clinici stomatologice pentru copii – Cum ne pregatim pentru prima vizita

Cand ar trebui sa viziteze copilul meu prima data un dentist?

Prima vizita a copilului tau la dentist ar trebui sa se intample inainte de prima lui zi de nastere, deci va trebui sa cauti din timp clinici stomatologice pentru copii. Regula generala este sa cauti la sase luni de la aparitia primului dinte. Vizitarea dentistului de la o varsta frageda este cea mai buna metoda de a preveni problemele cum ar fi carii dentare, si ii poate ajuta parintii sa invete cum sa curete dintii copiilor lor si sa identifice nevoile lor de fluor. La urma urmei, cariile pot aparea imediat ce apar dintii. Alegerea unui cabinet inca de la o varsta frageda, va reduce sentimentele de anxietatea si frica ale copiilor, si nici parintele nu va mai fi stresat.

Cum va pregatiti copilul pentru vizita?

Inainte de a merge, intrebati medicul stomatolog cu privire la procedurile legate de prima vizita astfel incat sa nu existe surprize. Ganditi-va la un plan de actiune pentru reactia copilului dumneavoastra – cooperativa sau nu. Copiii foarte mici pot fi agitati si nu stau linistiti. Discutati cu copilul despre ce il va astepta, si creati un sentiment de entuziasm, precum si de intelegere cu privire la vizita ce urmeaza.

Ce se va intampla la prima vizita?

Multe dintre primele vizite la clinici de stomatologie pentru copii nu sunt nimic mai mult decat  intalniri menite sa-l familiarizeze pe copilul dumneavoastra cu dentistul si clinica de stomatologie pentru copii. In cazul in care copilul dumneavoastra este speriat, inconfortabil sau necooperativ, o reprogramare poate fi necesara. Rabdarea si calmul din partea parintelui si comunicarea linistitoare cu copilul  sunt foarte importante in aceste cazuri. Vizite scurtele, succesive sunt menite sa construiasca increderea copilului in dentist, si se poate dovedi de nepretuit in cazul in care copilul dumneavoastra trebuie sa fie tratat mai tarziu pentru orice problema dentara.

Stomatologie pentru copii

Vizitele pentru copil ar trebui sa fie intotdeauna programate devreme in zi, atunci cand copilul este alert si odihnit. Pentru copiii mai mici de 36 de luni, parintele ar putea avea nevoie sa stea in scaunul stomatologic si tina copilul in timpul examinarii. Sau, parintii pot fi rugati sa astepte in zona de receptie, astfel o relatie poate fi construita intre copilul si dentist.

In cazul in care copilul este linistit, prima sesiune dureaza adesea intre 15 si 30 de minute si pate include urmatoarele, in functie de varsta:

  • O examinare delicata, dar temeinica a dintilor, maxilarului, gingiilor si a tesuturilor orale pentru a monitoriza cresterea si dezvoltarea oricarei zone cu probleme;
  • In cazul in care este necesar, o curatare delicata, care include curatarea dintilor si indepartarea oricarei placi, acumularea de tartru sau pete;
  • Radiografii;
  • O demonstratie privind curatarea corespunzatoare acasa;
  • Evaluarea nevoii de fluorura.

Dentistul trebuie sa fie capabil sa raspunda la orice intrebari, si incercati ca dumneavoastra si copilul sa va simtiti confortabil pe tot parcursul vizitei. Intreaga echipa a clinicii de stomatologie pentru copii ar trebui sa va ofere un mediu relaxat si lipsit de pericole pentru copilul dumneavoastra.

Cand ar trebui sa fie urmatoarea vizita?

Copiii, ca si adultii, ar trebui sa mearga la dentist la fiecare sase luni. Unii stomatologi pot programa vizite intermediare la fiecare trei luni, atunci cand copilul este foarte mic, pentru a construi un nivel de confort si incredere, sau pentru a trata o problema in curs de dezvoltare.

Cum puteti gasi un dentist bun pentru copilul dumneavoastra?

Multi stomatologi generali pot trata copiii. In cazul in care al dumneavoastra nu practica acest lucru, cereti o recomandare la un dentist bun in zona dumneavoastra. O recomandare de la un prieten sau membru al familiei poate duce, de asemenea, la descoperirea numelui unui dentist bun sau a unei clinici stomatologice pentru copii potrivita.

Related posts