Auto-Moto 

De ce sa nu inchiriem masini si pe litoral?

Daca urmeaza sa ajungi in Romania in scop turistic sau in interes de afaceri, si ai nevoie sa te deplasezi in mai multe zone, iar mijloacele de transport in comun nu te pot ajuta, si nici calatoria cu taxiul nu pare a fi prea rentabila, solutia ar fi folosirea serviciilor unei firme ce inchiriaza masini.

Insa inainte de a face o rezervare ar fi bine sa citesti cu atentie pe forumuri pareri despre respectiva societate, care sunt preturile pentru o zi de inchiriere, ce autoturisme detin in parcul auto, unde va poate fi livrata masina, precum si care este valoarea garantiei care ti se va percepe in momentul in care inchiriezi masina.

In Romania, odata cu dezvoltarea economica si cu integrarea tarii in Uniunea Europeana au aparut si multe firme care ofera servicii de inchirieri auto. Un numar consistente de firme se gasesc si in Constanta datorita numarului mare de turisti care viziteaza litoralul si au nevoie de servicii de rent a car.

Ofertele acestor firme sunt tentante, iar preturile le poti negocia in functie de perioada de inchiriere si de modelul auto ales. Daca in oras exista si multinationale care ofera servicii de inchiriat automobilepreturile acestora sunt mult mai mari decat cele practicate de firmele de rent a car Constanta locale.

Daca te-ai hotarat in privinta firmei de la care urmeaza sa inchiriezi autoturismul, urmeaza sa stabilesti si tipul de masina care sa se incadreze in nevoile dumneavoastra. Daca vei calatori cu avionul si vei ateriza in aeroport, trebuie sa stiti ca si aici exista firme care va pot oferi masini de inchiriat.

Multe dintre ele au birouri de rent a car chiar in interiorul aeroportului, loc de unde clientul isi poate alege automobilul. Multe dintre aceste firme au ca procedura de achitare cardul de credit, iar daca nu detii un card, nu poti sa inchiriezi masina.

Exista insa si companii de inchirieri auto care accepta ca metoda de plata si bani cash pe care ii vei achita in momentul in care ridici masina. Daca ai multi km de parcurs in oras, iti recomand sa inchiriezi o masina economica datorita faptului ca Constanta este un oras aglomerat, iar o masina din gama compact va consuma mai putin carburant.

Masina pe care urmeaza sa o inchiriezi poate fi adusa cu rezervorul plin, urmand ca la sfarsitul perioadei in momentul in care o aduci inapoi la firma de rent a car sa o predai cu rezervorul la fel. Serviciile oferite de firmele de inchirieri auto pot fi folosite si de companii prin serviciul de leasing operational.

Contractul se poate semna pe o perioada de la cateva luni la cativa ani, iar avantajul firmei care beneficiaza de serviciile de rent a car il reprezinta faptul ca nu se mai preocupa de reviziile masinii si nici de cheltuielile cu asigurarile. In viitor, piata de inchirieri masini din Romania se va dezvolta foarte mult atunci cand majoritatea persoanelor vor intelege ca nu merita sa ai banii blocati in achizitionarea unei masini personale.

Related posts