Geam termopan apartamentBine de stiut 

Ferestrele Termopan pe Scurt – Avantaje si Dezavantaje

Examinarea Ferestrelor Termopan: Avantaje si Dezavantaje

Termopanele folosesc una sau mai multe tehnici de minimizare a transferului de caldura prin fereastra. Deoarecele acestea sunt versatile si eficiente energetic, aceste tipuri de ferestre ofera numeroase avantaje.

Parere: Daca ai in vedere inlocuirea ferestrelor, incepi cu solicitarea unor oferte de la firme de tamplarie PVC din zona ta pentru a te ajuta sa-ti formezi o parere si sa alegi oferta care se potriveste buzunarului tau.

Avantajele termopanelor:

  • Versatilitate. Au strat dublu sau triplu de geam. Acestea includ una sau cateva izolatii cu emisie scazuta ce ofera protective asupra caldurii si a frigului. Izolatiile cu emisie scazuta pot fi adaugate oricarui tip de fereastra. Geamurile acestea au o eficienta ridicata cu toate tipurile de tamplarie, dar lemnul, PVC-ul si fibra de sticla sunt cele mai comune.
  • Eficienta energetica. Ajuta la reducerea consumului de energie al locuintei, prevenind pierderile de caldura pe timpul sezonului rece, si pastrand un aer racoros in sezonul cald. O fereastra ce nu este izolata poate avea o temperatura a suprafetei de 30 grade sau mai putin. Pentru o fereastra izolata, temperatura sare la 56 grade.
  • Reducerea intensitatii zgomotului. Ferestrele termopan, fie cu panouri duble sau triple de sticla, ajuta la reducerea zgomotelor ce vin din exteriorul locuintei. Aerul dintre panourile de sticla creeaza o izolatie fonica. Adaugarea de izolatori, cum ar fi gaze de argon sau krypton intre panouri reduc si mai mult zgomotele.

Dezavantajul geamurilor termopan este:

  • Costul. Acest tip de ferestre costa cam dublu fata de majoritatea tipurilor de geamuri. Montarea acestora costa, de asemenea, mai mult. Desi costurile initiale pot fi ridicate, economiile cu facturile de energie vor ajunge din urma costurile, depasindu-le.

 

Related posts