Incepator in ale optimizarii pentru Google
De ceva timp incoace am inceput sa cochetez cu ideea de a invata sa imi optimizez website-ul pentru a aparea cat mai bine in Google. Ca sa imi fixez mai bine ceea ce citesc, am sa mai scriu cate o postare pe blog. Nu ma considerati priceput si nu luati ca litera de lege ce scriu, sunt incepator… Inc ontinuare voi incerca sa enumar cativa pasi necesari spre succesul unei optimizari corecte si de succes:
Titluri pentru fiecare pagina
Tagul title, este unul dintre tagurile care nu pot lipsi dintr-o pagina web, el ne ofera informatii, atat noua ca si utilizatori cat si motoarelor de cautre despre continutul unei pagini. Title, este un tag care se doreste a fi unic pentru fiecare pagina in parte. Titlul site-ului sau a unei pagini va aparea tot timpul, primul in motoarele de cautare, de obicei ingrosat, si ne ofera informatia despre continutul site-ul, astfel utilizatorul poate sti daca acel site contine informatia de care are nevoie sau nu. O pagina relevanta, interioara apare ca si rezultat (titlul paginii este unic).
Descrierea corecta a continutului paginii:
De evitat:
- Folosirea unui titlu care nu are nici o legatura cu continutul paginii;
- Folosirea unui titlu initial nemodificat ca si “Necunoscut” sau “Pagina noua 1?
Titluri unice pentru fiecare pagina
Fiecare pagina din site, este recomandat a avea titlu unic, pentru a putea face diferenta intre pagini, fiind astfel util atat motoarelor de cautare cat si utilizatorului.
De evitat:
- Folosirea unui titlu unic pentru fiecare pagina.
Foloseste titluri scurte insa descriptive
Dimensiunea unui titlu este iarasi importanta, un titlu nu trebuie sa fie nici lung dar nici scurt, daca un titlu este prea lung, motoarele de cautare vor afisa doar o parte din acest si este posibil sa nu evidentiem imformatia care este cea mai importanta pentru noi.
De evitat:
- Titluri foarte lungi;
- Aglomerarea de cuvinte cheie in titlu;
Cam atat pentru azi, o sa continui pe masura ce mai am timp sa citesc si sa aplic.