Auto-Moto 

Inchirieri auto: avantajele si dezavantejele in a inchiria o masina noua

Posibilitatea de a alege de la o companie de inchirieri auto o masina noua poate parea un lucru minunat. Cu siguranta, conducerea unei masini noi si testarea limitelor acesteia trezeste sentimente foarte speciale. Cu toate acestea, sunt si ocazii in care oamenii apeleaza la firme de inchirieri auto pentru motive mult mai practice. Poate ai nevoie sa conduci prin oras un grup care nu incape in masina ta. Solutia ideala in acest caz este inchiriarea unei masini noi sau a unei dubite. Sunt nenumarate probleme pentru care raspunsul este inchirierea unei masini noi. Exista o serie de beneficii pentru inchirierea unei masini, dar se asemenea, exista si o serie de dezavantaje de care trebuie sa fii constient atunci cand faci aceasta alegere. Sa vedem despre ce este vorba mai exact:

Avantaje

Inchirierea unei masini noi este asociata cu o serie de factori pozitivi. Daca iei in considerare posibilitatea de a cumpara o masina noua, de exemplu, inchirierea modelului de care esti interesat iti ofera posibilitatea de a testa masina fara a-ti asuma alte angajamente fata de agentul de vanzari. Inchiriaza masina pentru cateva zile, si vei putea verifica daca acesta se potriveste nevoilor tale (dimensiune, usurinta de conducere). Daca ai si alte masini in lista ta de optiuni, nu trebuie decat sa o returnezi a doua zi si sa treci la testarea urmatorului model. Este un lucru simplu de facut, si iti ofera posibilitatea de a testa fiecare model la maxim. In acest fel, alegerea unei masini noi de la o firma de inchirieri auto ofera valoare comparativ cu pretul platit.

In cazul in care ai in vizita diferiti membrii ai familiei sau un grup de prieteni pe care trebuie sa ii iei de la gara/aeroport, sau sa ii conduci prin oras, iar masina ta nu este suficient de incapatoare (mai ales daca luam in considerate si bagajele) inchirierea unei dubite iti faciliteaza viata. Este mult mai ieftin decat apelarea la o companie de taxi, si iti permite tie sa fii in control.

Daca planuiesti un weekend special, romantic, in doi, in afara orasului, inchirierea unei masini noi, poate chiar una decapotabila sau de lux, poate ajuta la crearea atmosferei si poate actiona ca “cireasa de pe tort”. Poate situatia financiara nu iti permite sa cumperi o masina noua, dar cel putin pentru cateva zile, acest aspect nu va conta.

rent a car

Dezavantaje

De fiecare data cand apelezi la serviciile unei companii de inchirieri auto, vei cheltui bani pe care nu ii vei mai putea recupera niciodata. Pretul zilnic pe care il platesti este doar costul de baza, deoarece va trebui sa platesti si asigurarea si sa returnezi masina cu rezervorul plin. Toate aceste cheltuieli va trebui sa le acoperi tu din buzunarul tau. Atunci cand cauti o masina noua de inchiriat, unele companii de inchirieri auto ofera posibilitatea de a testa peste noapte masina. Daca esti suficient de atent si cercetezi indeajuns de mult, poti economisi bani si sa nu inchiriezi nici o masina.

Trebuie sa fii extrem de precaut atunci cand inchiriezi un automobil nou. Atunci cand il vei returna, acesta va fi inspectat, si fiecare zgarietura si indoitura va fi notata. Acestea te-ar putea costa o suma importanta de bani. In cazul fiecarei masini noi, va trebuie sa te familiarizezi cu toate controalele. Acest lucru necesita ceva timp,  deoarece controalele pot fi usor de confundat in timpul condusului, si daca nu esti atent, te poti trezi implicat intr-un accident.

In cele din urma, este mai putin convenabila apelarea la o firma de inchirieri auto pentru o masina noua atunci cand vehiculul tau te asteapta in parcare pentru o calatorie la fel de placuta.

Related posts