Inchirieri cap tractor vs achizitionare – intrebari ce trebuie sa le adresezi
Inainte sa achizitionezi echipamente sau sa optezi pentru servicii de inchirieri cap tractor, trebuie sa te intrebi:
Trebuie sa schimb echipamentul odata la doi sau trei ani? Aceasta intrebare e potrivita pentru cei care isi fac griji in legatura cu costurile neprevazute de intretinere, aparute odata cu imbatranirea echipamentului, sau care sunt localizati in judetele in care emisiile standard sunt stricte si pot necesita schimbarea utilajelor mai des.
Echipamentul trebuie sa fie aliniat cu perioada de desfasurare a proiectului? Cu un serviciu de inchirieri cap tractor poti cu usurinta sa calculezi cheltuielile pentru proiect, si ai flexibilitatea de a opri inchirierea la sfarsitul proiectului, sau sa prelungesti contractul cand apare un alt proiect.
Fluxul de numerar actual este asteptat sa imi satisfaca nevoile de echipament pe viitor? De exemplu, daca compari plata pentru un contract de 36 de luni de leasing contra platii imprumutului, leasing-ul este 60% din imprumut. Cu economiile realizate din fluxil de numerar, poti achizitiona echipamente aditionale sau echipamentele mai mari care nu ti le permiteai prin imprumut.
Exista conventii ale prezentului imprumut care imi interzic sa fac alte datorii sau chetuieli de capital? De obicei bancile impun conventii restrictive sub forma de ratii financiare pentru a determina finantarea. Ratiile financiare ofera, celui care imprumuta, semnale de alarma in legatura cu rambursarea imprumutului. In general, companiile de leasing nu necesita ratii restrictive, deoarece riscurile lor sunt reflectate in preturi.
Este o chestiune de utilizare
Binenteles, un serviciu de inchireri cap tractor nu este o solutie potrivita pentru toata lumea. Este important sa privesti toti factorii care pot influenta cea mai efectiva modalitate de a obtine un utilaj, din punct de vedere al costurilor.
Trebuie luat in calcul:
- Numarul de ore cat este folosit utilajul pe an;
- Cat timp intentionezi sa pastrezi echipamentul;
- Costurile de intretinere pe an;
- Programe de finantare disponibile pentru cumpararea utilajului;
- Si tipul de flux de numerar care urmeaza sa-l obtii.
Dintre acestea, timpul de utilizare este in capul listei, de obicei. Concluzia ca trebuie sa cumperi este bazata pe utilizarea din viitor. Pentru ca te comiti la cel putin 60 pana la 72 de luni de plati, ar fi bine sa fii sigur ca vei avea munca in timp pentru a acoperi cerintele de flux de numerar.
Este recomandat sa achizitionezi utilajul daca te astepti la timp de utilizare in jur de 60% sau mai mult, bazat de o utilizare de 22 de zile pe luna. Daca nu poti fi sigur de timpul de utilizare, atunci opteaza pentru inchirieri cap tractor pana poti fi mai sigur. Sub 40% e sigur o situatie in care e bine sa inchiriezi.
Si sa nu uitam de costurile de transport. Daca detii posibilitatea de a muta echipamentul, atunci ai o alta investitie costisitoare care are zero utilizare, cat timp echipamentul de constructie este pe teren.
Perioada de timp pentru care trebuie sa tii utilajul, este un alt considerent cheie. Nevoile tale sunt pe termen scurt sau pe termen lung? Evident, daca sunt pe termen lung, daca te uiti la sirul de plati pentru inchiriere pe care le vei face, ele sunt mai apropiate de costul achizitionarii. Daca ai proiecte multiple care vor urca costul de inchiriere pana la cam 50-70% din costul echipamentului, poate e mai bine sa fie al tau.
Folosirea echipamentului pentru un numar de ore mai mic, poate fi rentabil daca este pastrat pentru o perioada lunga de timp. Fii precaut si asigura-te ca ai inteles situatia taxelor si legile despre taxe inainte de a cumpara echipamente. Clientul ar trebui sa discute cu contabilul personal inainte de a obtine echipament pentru a obtine cel mai mare beneficiu in comparatie cu apelarea la un serviciu de inchirieri cap tractor.