Auto-Moto 

Intretinerea tractorului – 5 Aspecte principale

Tractorul dvs. a lucrat din greu pentru dvs. toata vara – la taiat, fertilizat, sapat si mutat pamantul. A petrecut zile lungi la soare, si a adunat un strat de praf si murdarie care demonstreaza asta.

Mentinerea intretinerii tractorului poate fi o sarcina destul de grea daca nu ii recunoasteti in mod regulat nevoile, dar nu uitati sa cititi si sa utilizati manualul proprietarului pentru modelul specific al tractorului dvs. pentru a afla configurarea unica si tipurile de lichide de care are nevoie. Odata ce sunteti mai familiarizati, incepeti cu aceste 5 puncte pentru a prelungi durata de viata a tractorului si a-l mentine functional ani de zile:

1. Intretineti piesele

Filtrele de aer si de combustibil trebuie inlocuite din cand in cand pentru a mentine aerul curat in miscare, astfel incat motorul sa functioneze fara probleme si pentru a va asigura ca nu sunt deteriorate, ceea ce ar putea cauza mai mult rau motorului decat este necesar. Inlocuirea uleiului la fiecare cateva sute de ore de functionare si verificarea scurgerilor vor ajuta la evitarea deteriorarii motorului, precum si a altor probleme de intretinere care ar costa mult sa fie reparate. Curelele si furtunele ar trebui sa fie flexibile, si sa nu fie crapate pentru a functiona optim si pentru a preveni ruperea in timp ce tractorul functioneaza.

Consultati manualul proprietarului pentru referinte cu privire la tipul de ulei si filtre cu care functioneaza vehicolul dvs, recomanda magazinul online tractoraseonline.ro.

Daca veti sta la curent cu inspectiile vizuale ale pieselor si veti aloca timp pentru a remedia problemele pe masura ce apar, veti ajunge la o utilizare mai eficienta a timpului dvs., precum si mai benefica pentru prelungirea duratei de viata a echipamentului.

2. Verificati presiunea anvelopelor

Asigurati-va ca toate anvelopele tractorului au presiunea corecta – mai ales la sfarsitul sezonului – aceasta va ajuta la prevenirea incidentelor in timpul rularii, dar va va permite, de asemenea, sa verificati unde se pot produce scurgeri. Daca observati o anvelopa care se dezumfla dupa ce ati adaugat aer, puteti sa o remediati rapid inainte de a utiliza tractorul.

3. Ungeti-l bine

Un pic de lubrifiant pe piesele tractorului dvs. produce multe efecte benefice. Lubrifiantul pentru motor, transmisie, ax, frana, directie si uleiul hidraulic trebuie schimbate conform manualului proprietarului, dar cel putin la fiecare 1.000 de ore. Ungerea fitingurilor si a adaptoarelor la fiecare 100 de ore ajuta la reducerea uzurii pieselor in miscare. In acelasi timp, pulverizarea capotei motorului si a altor balamale va ajuta la reducerea frecarii, scartaitului si ruginirii.

4. Pregatiti-l pentru vreme rece

Verificati antigelul tractorului pentru a va asigura ca punctul de inghet este suficient de scazut si asigurati-va ca ati inlocuit lichidul de racire intr-un timp rezonabil. Evacuarea lichidului de racire ajuta la indepartarea ruginii si a acumularilor de resturi; de asemenea, indeparteaza diversi contaminati care pot forma depuneri in motor.

In plus, adaugarea unui stabilizator de combustibil la sfarsitul sezonului il va ajuta sa ramana proaspat pentru primavara. Porniti motorul dupa ce l-ati adaugat pentru cateva minute, spre a va asigura ca circula prin tot sistemul.

5. Pastrati-l curat

Ar putea parea contraintuitiv sa va spalati in mod consecvent tractorul, deoarece scopul sau este de a lucra in camp, dar murdaria, praful si resturile pot afecta cu adevarat vopseaua si mecanica. Pastrati vopseaua intacta, pastrand tractorul curat, astfel incat sa nu deteriorati fibra de sticla de dedesubt. Aplicarea cu ceara poate ajuta si ea la protejarea vopselei.

Cu o atentie constanta si o intretinere adecvata, prelungirea duratei de viata si maximizarea eficientei tractorului dvs. pot fi mai usoare decat credeti. In mod sigur va veti dori cel mai bun tractor pe care il puteti avea atunci cand va ocupati de terenul dvs. si o configuratie optima pentru a trage toate instrumentele necesare prelucrarii pamantului.

Related posts