Sanatate pentru toti 

Pasi de urmat pentru gasirea dentistului potrivit

Gasirea unui medic stomatolog care sa se potriveasca nevoilor tale stomatologice necesita o introducere in domeniile variate ale stomatologiei. Cu cat intelegi diferentele dintre dintre aceste domenii, cu atat vei avea mai mult succes in cautarea dentistului potrivit.

De obicei, cel mai bun loc de incepere a cautarii este un medic dentist generalist. Un astfel de profesionist este licentiat sa diagnosticheze probleme dentare si orale, sa dezvolte si sa furnizeze anumite planuri de tratament. Atunci cand este necesar,  medicul stomatolog te poate recomanda unui alt specialist, mai experimentat.

Un asistent poate asista un dentist in timpul unei proceduri, poate sa faca anestezia, sa expuna si sa  intocmeasca radiografia, precum si alte sarcini. Acestia trebuie sa lucreze permanent sub supravegherea dentistului.

Factori de luat in considerare atunci cand iti cauti un dentist

Atunci cand faci o selectie bazata pe nevoia de proceduri de cosmetica dentara (albirea dintilor, fatete din portelan), este important sa iei in considerare urmatorii factori:

 • Afla de cand opereaza acea clinica / cabinet.
 • Afla daca dentistul a efectuat training si are experienta in executarea procedurii de care ai nevoie. De exemplu, nu toti stomatologii sunt instruiti in anumite procedure dentare. In plus, anumite procedure, cum ar fi o fateta anterioara din portelan, poate avea atat rol functional, cat si esthetic. O procedura ce satisfice ambele nevoi poate fi cea mai buna solutie in comparatie cu o prodecura standard ce nu ofera beneficii estetice,si va trebui sa investighezi care dentisti au pregatirea si experienta necesara pentru a executa procedurile care satisfac nevoile.
 • Daca dentistul nu executa anumite proceduri, roaga-l sa iti ofere recomandari.
 • Inainte de a te hotari asupra unui specialist, identifica toate procedurile care iti vor rezolva toate problemele de cosmetic dentara. Intreaba despre lucrurile pro si contra a fiecarei optiuni.
 • Intreaba de tipurile de organizatii dentare profesioniste din care face parte specialistul ales. Unele organizatii au nevoie ca membrii lor sa sustina cursuri continue pentru a fi la zi cu ultimele proceduri si tehnologii avansate din domeniu.
 • Intreaba de tipul de tratamente de urgenta oferite. Spre exemplu, este profesionistul disponibil si la orele tarzii ori in weekend?
 • Informeaza-te de confortul pacientilor, cum ar fi pre medicamentatie ori oxid de azot, precum si facilitati cum ar fi muzica sau perne incalzite.
 • Informeaza-te despre utilizarea de lasere dentare ca alternative la uneltele traditionale stomatologice, cum ar fi freza si scalpelul.
 • Daca nevoile tale includ si proceduri dentare cosmetice, roaga dentistul sa iti arate poze ale lucrarilor efectuate asupra altor pacienti inainte si dupa procedura. Adu o fotografie a rezultatului pe care il doresti sau o fotografie de-a ta inainte de a efectua procedura, pentru a observa mai bine rezultatul.
 • Estimeaza costurile inaintea efectuarii tratamentelor. Costurile totale ar trebui sa includa taxele de procedura, taxa de anestezie si taxele de facilitati.
 • Este cabinetul stomatologic localizat in apropiere? Acest lucru poate fi important daca tratamentele pe care le urmezi necesita vizite frecvente.
 • Este personalul prietenos si politicos? Nu vei vrea sa ai de-a face cu un dentist cu al carui personal nu te simti confortabil.

Related posts