Bine de stiut 

Rent a car – Cum sa inchiriezi o masina fara sa iti golesti portofelul

Sa calatoresti cu o masina inchiriata este in multe feluri mai avantajos decat sa folosesti transportul public. Avand masina la dispozitie si fiind propriul tau sofer, poti ajunge la orice destinatie cand doresti tu, fara sa fie nevoie sa chemi un taxi, sa astepti autobuzul sau sa cumperi bilete. Serviciile de rent-a-car au si ele dezavantajele lor, evident, iar printre cele mai importante este costul. Insa, putina informare in domeniu poate duce la economisirea a pana la jumatate din costuri, ceea ce este o suma considerabila. Evitati sa cheltuiti sume mari pe astfel de servicii urmand cateva  sfaturi simple:

1.Comandati masina online

E usor de ghicit ca un rent a car comandat online costa de obicei mai putin si in plus puteti obtine discounturi mai bune, in comparatie cu comenzile telefonice. Un alt avantaj oferit de mediul online este faptul ca puteti compara rapid serviciile oferite de mai multe firme de rent a car, in ceea ce priveste modelele de masini disponibile, calitatea, dar si preturile oferite. Astfel de comparatii pot fi facute foarte usor si cu ajutorul site-urilor specializate pe acest segment.

2. Rezervati in weekend

Daca aveti un orar de calatorie flexibil, este mai bine daca calatoriti in weekend. In cursul saptamanii, masinile sunt de cele mai multe ori inchiriate de oameni de afaceri, iar preturile platite sunt de obicei mai mari, comparat cu weekendul. De exemplu, la orice firma de rent a car o masina compacta poate costa 50 Euro in cursul saptamanii, insa numai 25 in weekend.

3. Alegeti o masina dintr-o clasa mai mica

Daca nu aveti neaparata nevoie de o masina mare, va puteti rezuma la o masina mica, genul compact. Aceste modele economice sunt foarte populare si de aceea de multe ori sunt primele modele care se inchiriaza. E posibil ca serviciul ales de Dvs sa nu mai aiba asemenea modele in stoc si sa va ofere o masina mai mare, bineinteles la un pret mai mare. In acest caz, este indicat sa insistati pentru un model compact. In cele din urma, este posibil sa vi se ofere masina mai mare la pretul celei compacte. Acesta este un truc care merita incercat.

4. Aveti grija la costuri extra

Cand o companie de rent a car Oradea ofera preuri mult sub cele de piata, probabil a pregatit alte trucuri care sa compenseze, precum supra taxe la sigurari, combustibil, km parcursi si asa mai departe. Aveti grija la semenea practici neortodoxe, citind cu atentie pagina de rezervare. Ati putea fi surprinsi sa aflati ca doar aceste preturi extra pot ajunge la dublul costului afisat initial.

5. Renuntati la pagina de asigurare

Asigurarea de calatorie este o idee buna daca planuiti o calatorie lunga. Insa in cele mai multe cazuti, nu va fi nevoie de intelegerea de asigurare. Exista o mare posibilitate ca propria DVs asigurare sa acopere asigurarea in caz de accident, ceea ce nu difera prea mult de ceea ce vi se ofera de catre compania de rent a car. In cea mai mare parte a timpului, asigurarea oferita de rent a car este costisitoare si contine adaugari care nu sunt necesare, si care aduc un profit substantial companiei de rent a car.

Related posts