Reparatii parbrize autoAuto-Moto 

Reparatii parbrize auto – cand trebuie sa apelezi la aceste servicii

O zgarietura sau o crapatura intr-un parbriz se formeaza atunci cand o piatra de mici dimensiuni sau un alt obiect se loveste de acesta, crestand geamul, lucru care necesita vizitarea unui service de reparatii parbrize auto. Acestea apar de cele mai multe ori atunci cand pneurile altor masini arunca resturi in spatele lor sau, uneori, pietre mici pot cadea din basculante sau alte autovehicole similare. Crapatura poate fi intr-un loc foarte mic, care este abia vizibil, dar cei mai multi oameni vor stii instantaneu atunci cand acestea apar din cauza pocnetului provocat de impact si, de asemenea, vor stii ca trebuie sa apeleze la un service reparatii parbrize auto cat mai repede.

Repara crapaturile din parbriz cat mai repede

Chiar daca paguba pare foarte mica, este important sa o repari cat mai curand posibil. In cazul in care crapatura se umple cu mizerie, reparatia va fi mai putin eficace sau chiar imposibil de realizat. Vremea si chiar stergatoarele pot forta murdaria sa intre in crapatura. Chiar si lichidul de parbriz, care contine coloranti, poate decolora zona. Atunci cand reparatia este efectuata in cele din urma, rezultatul nu va fi la fel de bun si curat cum ar fi putut fi. In schimb, zona reparata va avea un aspect tulbure sau murdar, deoarece murdaria se va imprima in geam. Pentru cea mai buna reparare a unei crapaturi posibile, in care parbrizul este lasat in stare foarte buna si clar, repararea ar trebui sa se faca in termen de cateva zile dupa ce se produce dauna. In cazul in care se apeleaza la un service de reparatii parbrize auto imediat, proprietarul masinii poate evita o reparatie mai costisitoare, si sigiliul de la fabrica din jurul parbrizului poate fi lasat intact. Acest lucru este deosebit de important de amintit atunci cand apare o crapatura aproape de marginea exterioara a parbrizului. Odata ce fisura rezultata se apropie prea mult de margine, aceasta nu poate fi reparata.

Modul in care un service de reparatii parbrize auto actioneaza este detaliat in continuare:

Procesul de repararae a unei fisuri este de obicei rapid si simplu, si poate fi efectuat de catre majoritatea tehnicienilor de reparatii de parbriz.

  1. In primul rand, tehnicianul va inspecta parbrizul pentru a se asigura ca acest tip de reparatie este potrivit pentru situatia data. Evaluarea va implica investigarea dimensiunii si tipului de fisura, precum si cantitatea de reziduuri incorporata in zona afectata.
  2. Apoi, el va curata zona pentru ca murdaria si rezidurile sa nu se incorporeze in geam. Daca exista resturi semnificative in locul cioplit, reparatia va duce la crearea unui loc tulbure pe parbriz. Acest lucru poate fi o problema daca fisura este in raza de vedere al soferului.
  3. Zgarietura este sigilata cu un material din rasina special, care este apoi intarit cu lumina ultravioleta. Rasina se usuca clar si se incorporeaza in geamul parbrizului. Orice urma de rasina in exces va fi eliminata, astfel incat suprafata neteda a parbrizului se va mentine.

Intregul proces dureaza aproximativ treizeci de minute de la inceput pana la sfarsit, iar clientul ramane cu un parbriz care arata si se comporta la fel de bine ca unul nou.

Preturi

Costul este, de obicei, acoperit de planul de asigurare, deoarece companiile de asigurari prefera sa plateasca costurile de reparare a fisurilor cand sunt mici, inainte de a deveni probleme mari, scumpe. Pentru clientii fara asigurare, sau a caror planuri nu acopera repararea fisurilor, costul este de obicei in jur de 150 de lei. Evident este preferabil sa apelezi la un serviciu de reparatii parbrize auto in loc sa inlocuiesti intregul parbriz.

Related posts