Auto-Moto 

Sfaturi pentru achizitionarea de piese auto de schimb din online

Cumparaturile online ne fac viata mai usoara, si in ziua de astazi nu se mai limiteaza la a comanda mancare sau haine. Un numar tot mai mare de persoane prefera acum sa cumpere aproape orice online – inclusiv masini si piese auto. Acestea fiind spuse, achizitia de piese auto de pe Internet nu este tocami cea mai usoara sarcina, si necesita anumite precautii. Mai jos am adunat cateva sfaturi legate de aceasa activitate:

Cum sa alegeti piesele auto online

Verificati intotdeauna recenziile unui magazin online inainte de a cumpara piese auto de acolo. Cumpararea online implica anumite riscuri, mai ales pentru cei care nu sunt obisnuiti sa se ocupe de magazinele virtuale. Cu toate acestea, puteti evita cele mai comune probleme invatand cateva sfaturi care sa va asigure ca faceti achizitia corecta.

Cercetati reputatia magazinului

Acordati intotdeauna preferinta magazinelor care au o buna reputatie deja stabilita pe Internet. Prin urmare, ar trebui sa verificati intotdeauna recenziile de pe site-ul lor sau pe retelele sociale. De asemenea, Google este cel mai mare motor de cautare de pe internet, si mai multe magazine de piese auto au evaluari si comentarii in platforma sa Google Maps.

Verificati descrierea produsului

Verificati imaginile sau descrierile pentru a examina piesa necesara. Cu cat descrierea produsului este mai detaliata, cu atat este mai mare siguranta ca veti comanda piesa potrivita, informeaza website-ul www.piesemotocultor.ro. Totodata, doar vanzatorii seriosi vor trece prin sarcina de a introduce cat mai multe informatii pe site-ul lor – pentru a vinde marfa de care are nevoie clientul.

Astfel, verificati ca descrierea sa prezinte modelul piesei, producatorul, codul original si lista de aplicatii (continand producator, model, anul de fabricatie si motor). De asemenea, un alt sfat este sa verificati perioada de garantie si masuratorile, daca este cazul.

Verificati Optiunile de contact

Cu cat exista mai multe optiuni pentru a contacta compania, cu atat mai bine. Vedeti daca telefonul, adresa si o pagina cu formular de contact si e-mail sunt disponibile. Daca exista un chat pentru a vorbi direct cu un agent prin intermediul site-ului, chiar mai bine.

Efectuarea unui apel pentru a pune orice intrebari si a verifica daca serviciul pentru clienti functioneaza este intotdeauna o idee excelenta pentru a cunoaste magazinul.

Cautati sigilii de securitate

Companiile care sunt focusate pe satisfactia clientilor cauta modalitati de a oferi siguranta si de a o demonstra, totodata. Prin urmare, ei angajeaza servicii de audit extern pentru a se asigura ca produsele lor sunt sigure si securizate.

Astfel, chiar pe pagina de start a site-ului de vanzari pot fi afisate sigilii si certificate de verificare care arata ca produsele sunt sigure. Autenticitatea stampilelor poate fi verificata facand clic pe ele.

Caracteristici tehnice

Daca stiti deja piesa originala sau aveti o mostra, verificati-o imediat ce primiti produsul. De asemenea, verificati daca exista diferente de greutate, dimensiuni, gaurire, asamblare si calitate a materiilor prime.

Finisaj

Finisajul unei piese auto de proasta calitate nu va avea acelasi nivel de perfectiune ca un original, continand defecte, disproportii sau pete de vopsea auto. Cand se observa unul sau mai multe dintre aceste semne, probabilitatea ca bunurile primite sa fie false este mare. In acest caz, trebuie sa-l trimiteti inapoi furnizorului, astfel incat sa puteti obtine o rambursare pentru ceea ce ati platit.

Related posts