Memorie RAM DDRInternet 

Pasionat de jocuri pe PC?

Ai descoperit lumea minunata a jocurilor pe PC? Super, de acum incolo te vei bucura de multe momente de distractie. Ca sa te integrezi mai rapid in aceasta lume magica, ti-am pregatit o lista cu cuvinte si termeni cu care te vei intalni destul de des, asa ca e bine sa stii ce inseamna:

LAN

“Local Area Network” (Retea locala) – Referentiaza o retea de dimensiuni mici / medii, de regula cu o arhitectura IEEE 802.3 Ethernet ruland la 10, 100 sau 1000 Mbps, sau cu o infrastructura Wi-Fi (Wireless / radio). Cand te vei plictisi sa te joci impotriva calculatorului, prin intermediul unei astfel de retele te poti juca cu prietenii.

CD (Compact Disc)

Este un disc de plastic care foloseste tehnici de stocare optica pentru a memora pana la 74 de minute de muzica sau 650 MB de dat minim. DVD-urile uzuale pe care se poate scrie informatia sunt de doua tipuri: de 4 GB (blank-uri cu un layer) si 8 GB (blank-uri cu layer dublu). Tehnologie veche la momentul actual, inlocuita de DVD si Blu-Ray, insa multe din jocurile clasice au fost lansate pe DVD. Compact Disc

Real Time

Jocurile din aceasta categorie au aparut inca din anii ’90. Denumire este folosita in cazul programelor care ofera posibilitatea de a muta unitatile dintr-un joc in acelasi timp in care calculatorul isi face mutarile proprii.

Multiplayer

Reprezinta denumirea clasica pentru jocurile care ofera posibilitatea de a interconecta mai multi jucatori in acelasi timp. Jocurile multiplayer sunt cea mai buna modalitate de a evita plictiseala, de a juca contra inteligentei artificiale a unui calculator.

Simulator

Este genul de joc care simuleaza realitatea. Fie caeste vorba de curse de masini sau de competitii sportive, aceste jocuri tind sa devina de la an la an tot mai aproape de realitate.

Placa de baza

Pe placa de baza se monteaza componente ale calculatorului, spre exemplu procesorul si memoria.De asemenea, pe placa de baza ofera si sloturi de extensie, cum ar fi cel pentru placa video. Cand se srtica placa de baza, de regula nu prea are rost sa suni la un service PC, ci direct la un magazin pentru a comanda una noua.

Placa de baza

DVI 

Este o conexiune prin care se transmit digital un semnal de imagine, neperturbat, catre un monitor.La cele mai multe dintre iesirile DVI puteti conecta si monitoare cu mufa VGA folosind un adaptor.

RCA

Este o conexiune pentru transmiterea de semnale video, de exemplu de la jucatorul DVD pe setul TV. Toate informatiile referitoare la luminozitate si culori sunt transmise prin intermediul unui singur canal.

S-Video

Prin conexiunea S-Video informatiile referitoare la luminozitate si culori sunt trnsmise prin intermediul unor canale separate.Acest fapt faciliteaza o calitate a imginii mai buna decat prin semnale video normale (RCA).

DDR

Este un tip de memorie SDRAM, care poate inbunatatii teoretic viteza de ceas a memoriei pana la 200 MHz (pentru terminale mobile) si respectiv pana la 266 (pentru caculatoare uzuale), deci dublarea teoretica a vitezei.

Memorie RAM DDR

MP3 – Format de compresie a semnalului audio, folosit pentru transferul fisierelor audio pe internet si stocat in memoria playerelor portabile.Conversia in format MP3 nu afecteaza calitatea sunetului unei melodii desi realizeaza o compresie de 12 la 1.

Related posts