Bine de stiut 

Cum alegem un umidificator bebe pentru camera copilului

Atunci cand noi parintii sunt in plina pregatire a camerei pentru copil, ei trebuie sa aleaga fiecare detaliu cu foarte multa atentie, de la var pana la aparatul umidificator bebe. Cerceteaza standardele de siguranta ale landoului, solicita recomandari cu privire la scaune si balansoare si cauta o masa de toaleta, care va rezista foarte bine pana in anii adolescentei copilului. Exista un element la fel de important, dar adesea trecut cu vederea – este umiditatatea din camera.

umidificator bebe

Ca si proaspat parinte, am fost curios sa aflu de ce un umidificator ar fi benefic pentru camera fiului meu. Dupa ce am vorbit cu pediatrul lui, am invatat cateva lucruri. Nu numai ca acesta iti va ajuta copilul sa ramana sanatos, dar pastreaza, de asemenea, aerul din camera curat si pur. Sa aruncam o privire mai atenta la de ce ar trebui sa ai un umidificator bebe in camera copilului.

Care sunt beneficiile?

Unul dintre cele mai importante beneficii in a avea un umidificator in camera acestuia este protectia pe care o ofera impotriva aerului uscat. Acest lucru este valabil mai ales in lunile de iarna, cand aerul din interior tinde sa se usuce de la sistemul de incalzire si fura umiditatea naturala din ea.

Este posibil sa fi observat efectele aerului uscat – cum ar fi gatul inflamat mai frecvent, sinusuri uscate si nasul infundat. Din moment ce bebelusii sunt mult mai sensibili la congestie, acestia cad cu usurinta prada infectiilor si bolilor agresive care de multe ori fac ravagii in lunile reci. Un umidificator bebe adauga mult necesara umiditate in aer si creeaza conditii optime de respiratie, permitand copilul sa doarma confortabil si scade acumularea de mucus.

Din moment ce acest aparat adauga umiditate in aerul uscat, de asemenea, ajuta si la ameliorarea pielii iritate si uscate a copilul tau. Pielea bebelusului este sensibila la clima uscata si poate duce la aparitia unor pete rosii si sensibile, buzele crapate. Aerul uscat poate fi, de asemenea, un catalizator de agravare al afectiunilor pielii comune, cum ar fi eczeme. Prin folosirea unui aparat care sa  adauge umiditate inapoi in aer, pielea ramane moale si curata prin retinerea ph-ului sau natural.

Un alt beneficiu al unui umidificator bebe in camera copilului este zgomotul alb oferit. Zumzaitul ritmic si reconfortant al unui umidificator aminteste de sunetele pe care bebelusul le-a auzit in uter. Nu numai ca va ajuta sa fie acoperite zgomotele casnice, cum ar fi latratul cainilor, televizorul si joaca celorlalti copii, dar va ajuta, de asemenea, prin inducerea cunui somn linistit.

aparat masurare umiditate

Exista doua tipuri principale de umidificatoare pe care le poti folosi pentru camera copilului: cu vapori calzi si cu vapori reci. Pentru a determina care este cel mai bun model pentru casa ta, ia in considerare urmatoarele informatii.

Umidificatoare cu vapori calzi

Unii pediatri incurajeaza folosirea de umidificatoare bebe calde, deoarece vaporii calzi pe care ii emit pot ucide microbi si virusi. Aerul cald iti ajuta de asemenea copilul sa respire prin reducerea acumularii de mucus si deschiderea cailor respiratorii.

Umidificatoarele cu vapori reci

Din moment ce un umidificator cu vapori reci nu are un element de incalzire instalat, aerul care este eliberat va fi rece, sau la temperatura camerei. Principalele motive pentru care un medic poate recomanda un umidificator cu vapori reci este ca un copil sau tanar nu se poate opari atunci cand il atinge sau se joaca cu el. Un medic poate recomanda, de asemenea, un umidificator cu vapori reci in cazul in care copilul tau sufera de crup.

umidificator camera

Ambele tipuri de umidificatoare bebe a aerului va adauga umiditate in aer, cu principala diferenta fiind ca cel cu vapori calzi va elibera aer cald, in timp ce aerul eliberat un aparat cu vapori reci va fi temperatura camerei sau usor mai rece.

Related posts