Urcatul scarilor pentru fitnessSport si activitati recreative 

Stai in cea mai buna forma fizica cu ajutorul stepperului

Un dispozitiv stepper obisnuia sa fie foarte popular in fiecare sala de fitness din intreaga lume, dar cu timpul popularitatea lor a scazut gradual. Ai vazut vreodata oameni grabindu-se sau stand la coada sa foloseasca un stepper la sala?

Asta se reduce la faptul ca nu multe persoane inteleg beneficiile ce vin odata cu folosirea unui stepper.

Stepperele antreneaza fiecare muschi din corp

Cei mai mari muschi din jumatatea inferioara a corpului tau sunt complet ocupati cand folosesti un stepper ce imita urcatul scarilor. Te vei simti ca si cum de fapt urci un set de scariStep aerobic in grup

Vei sfarsi prin a arde o gramada de calorii in timp ce antrenezi fibrele musculare – cum ar fi gambele, cvadricepsii, fesele si tendoanele.

Un antrenament cardio si aerobic foarte eficient

Capacitatea ta generala de aerobic se va imbunatati dramatic folosind un dispozitiv stepper pentru exercitii, rezultand in prcaticarea mai usoara a activitatilor de zi cu zi. Ia-ti adio de la senzatia ca ramai fara aer in timp ce urci scarile.

Pierderea rapida in greutate devine usoara

Un alt mare beneficiu al acestui dispozitiv este ca te va ajuta sa pierzi in greutate pe masura ce foarte multe calorii sunt arse.

Cele mai bune metode de a folosi un stepper

Este intr-adevar foarte usor sa folosesti un astfel de aparat. Pur si simplu te urci pe aparat, iar daca este un model complex (pentru sali de fitness / bodybuilding), introduci informatiile necesare dupa cum sunt cerute (varsta, greutate, etc). In afara de modelele profesionale, mai exista si modele mai mici, precum aceste steppere fitness de la FitSport.ro, destinate uzului casnic. Stepper profesional pentru sala

Pune-ti mainile pe sinele laterale sau bara

  • Incearca sa nu strangi sinele prea tare. Acestea sunt folosite in principal pentru echilibru si nu ar trebui sa fie folosite pentru a te sustine. Daca este prima data cand folosesti un stepper, este in regula sa te tii de sinele laterale pe intreg antrenamentul. Odata ce ai devenit mai deprins/a cu el, poti renunta la ele.
  • Cu acestea fiind spuse, daca te regasesti tinandu-te de sine, poate mergi prea repede. Incearca sa incetinesti putin si sa ramai in control.
  • Cea mai buna cale este sa stai in picioare vertical si doar putin inclinat/a in fata din solduri. Facând acest lucru te va ajuta la protejarea parții inferioare a spatelui și a genunchilor.
  • Incearca sa nu abordezi pedalarea scurta si in salturi, deoarece poate fi ineficienta si uneori periculoasa. Facand acest lucru, vei reduce numarul de calorii arse. Cea mai buna cale este sa faci pasi.
  • In timpul antrenamentului, asigura-te ca iti pastrezi intreg piciorul pe pedala. Acest lucru va duce la un antrenament mai bun pentru coapse și spate, si de asemenea va lua presiunea de pe muschii gambei.

10 minute este tot ce ai nevoie pe un stepper pentru un antrenament decent, si in timp, rezultatele pe care le vei vedea vor fi uimitoare.

 In videoclipul de mai jos aveti si instructiuni vizuale pentru utilizarea unui astfel de aparat (in engleza, din pacate):

Related posts