Atentie la volanAuto-Moto 

Reguli de siguranta pentru soferi proaspeti absolventi

Se mai intampla si accidente…

Speram ca nu veti fi implicat niciodata intr-un accident auto, nici pe timpul scolii de soferi si nici dupa obtinerea permisului de conducere. Cea mai buna buna metoda de a evita accidentele este sa adoptati o atitudine preventiva si sa urmati sfaturile instructorului dumneavoastra.Daca sunteti implicat intr-un accident, aveti obligatia legala de a opri – chiar si in cazul unei tamponari minore.

Singura exceptie de la aceasta regula este atunci cand loviti un animal salbatic, insa legile privind cruzimea fata de animale afirma ca nu ar trebui sa provocati suferinte inutile – si ati avea astfel o obligatie morala -daca nu legala – sa opriti in aceasta situatie. Daca ati fost implicat intr-un accident ce a provocat raniri va trebui sa opriti si sa anuntati politia. Este intotdeauna o idee buna sa obtineti detalii de la martori, acest lucru va va ajuta cu polita dumneavoastra de asigurare, si chiar in cazul unei investigatii a politistilor. Cereti mai multe detalii instructorului dumneavoastra sau vizitati acest website.

Fara scuze…

Soferul este responsabil pentru siguranta oricarui vehicul pe care il conduce. Daca exersati sofatul cu un instructor auto, cu prietenii sau cu parintii, regula este aceasi – nu exista reglementari speciale pentru soferi incepatori. In cazul unui accident, depasire a vitezei sau orice alta situatie – sunteti pasibil de pedeapsa. Iar in anumite situatii supraveghetorul dumneavoastra va fi de asemenea sanctionat.

Nu dorim sa le “predicam” soferilor noi despre ce ar trebui sau nu sa faca… Trebuie sa va creati propriile convingeri despre ceea este acceptabil si ceea ce nu este. Insa fiti pregatiti sa suportati consecintele atunci cand va asumati riscuri.Indiferent a cui este masina, conducatorul auto este cel ce va raspunde in fata legii. De exemplu daca veti conduce un autoturism ce nu indeplineste conditiile legale pentru a circula pe drumurile publice, nu veti putea arunca vina pe detinatorul de drept al masinii – dumneavoastra veti fi singurul responsabil atunci cand va opreste politia.

Daca un prieten incarca un vehicul pentru dumneavoastra, verificati daca incarcatura este sigura. De asemenea asigurati-va ca toate usile pasagerilor sunt inchise inainte de a porni la drum. Daca imprumutati masina de la o alta persoana, asigurati-va ca are ITP-ul la zi si ca polita RCA acopera si un alt sofer decat proprietarul inainte de a porni la drum.

O masina pentru care sa mori..

Este excelent sa aveti grija de masina dumneavoastra – sa o personalizati cu spoilere, vopsea, jante de aluminiu siu alte accesorii. Insa niciunul din aceste lucruri nu sporesc siguranta – pentru inceput cheltuiti-va banii asigurandu-va ca masina dumneavoastra este 100% sigura pentru a circula pe drumurile publice. Se afla in joc permisul dumneavoastra de conducere, viata dumneavoastra si viata prietenilor dumneavoastra, asadar nu va puteti permite sa riscati conducand un autovehicul necorespunzator.

Daca masina dumneavoastra nu este in regula, nu doar ca veti suferi consecintele legale – de asemenea asigurarea v-ar putea fi invalidata. Daca ati absolvit recent scoala de soferi ati putea fi obligati sa echipati masina cu semne specifice pentru a arata celorlalti participanti la trafic acest lucru. Unii conducatori auto nu sunt atat de norocosi, acestia sfarsind in inchisoare – sau mai rau, nereusind sa iasa din spital. Ok, aceasta suna ca o predica, imi pare rau, insa asta este realitatea.

Related posts