Casuta de plastic pt copiiSport si activitati recreative 

Casute de joaca pentru copii – Cum alegi un produs de calitate?

Umila casuta pentru copii este favorita de ani de zile – multi adulti au amintiri cu propria lor casuta de joaca din copilarie, si desi optiunile disponibile s-au schimbat peste ani, popularitatea lor a ramas aceeasi. Numarul optiunilor disponibile pentru aceste produse poate parea coplesitor, dar acest ghid de cumparare te va ajuta sa restrangi campul pentru a gasi modelul perfect.

Bugetul

Constrangerile bugetare alcatuiesc factorul determinant numarul unu in alegerea unei casute pentru copii. Bugetul disponibil va dicta ce materiale sunt accesibile pentru cumparator si care este dimensiunea maxima pe care si-o permite.

Spatiul disponibil

Urmatorul factor important de luat in considerare este masura spatiului disponibil, Casutele de joaca vin in toate formele si dimensiunile, de la cele mici de un metru si jumatate patrat la cele imense, de 3×3 metri. Spatiul unde este destinata sa stea trebuie sa fie masurat, pentru a te asigura ca alegerea facuta va incapea acolo. Parintii trebuie sa considere atat numarul de copii care se vor juca la un moment dat – retine, copiii vor dori sa invite si prieteni sa se joace cu ei – si estetica, pentru a se asigura ca pentru parinti, petrecerea timpului in aer liber nu este stanjenita de o casuta pentru copii inestetica.

Casa joaca copii

Materiale

Cele doua tipuri de material disponibile sunt plastic si lemn, si fiecare tip are avantajele sale.

Plastic

Cel mai mare avantaj al unei casute de plastic pentru copii este ca ele sunt in general usor de instalat si dezinstalat, insemnand ca pot fi dezmembrate si impachetate pe durata iernii, scutindu-le de distrugerile provocate de temparaturile scazute. Sunt durabile, necesita ingrijire mai putina decat echivalentele facute din lemn, nu necesita soclu din beton, si ofera o varietate mai larga de accesorii – cum ar fi sonerii de intrare si casute postale. De asemenea, au tendinta de a fi mai ieftine decat casutele de joaca din lemn, si vin intr-o varietate de teme – de la castele pentru printese pana la corabii de pirati.

Lemn

Casutele de joaca din lemn au avantajul aspectului si al dimensiunii, in comparatie cu echivalentele din plastic. In timp ce plasticul se poate decolora in timp, lemnul are potentialul de a arata grozav an dupa an, netinand cont de conditii, deoarece este tratat pentru a preveni putrezirea si degradarea. Multi oameni vor fi de acord ca seturile din lemn arata mai bine in gradina decat cele din plastic, semanand mai degraba cu o mica resedinta decat cu o jucarie excesiv de mare, si cand este necesara o imbunatatire, un simplu strat de vopsea ii va da din nou viata structurii. Modelele din lemn sunt de asemenea disponibile la dimensiuni mult mai mari decat cele din plastic.

Caracteristici

Casutele de joaca vin intr-o gama larga de caracteristici disponibile, de la tobogane la scari, de la casute plasate pe sol la cele suspendate in copaci.

Fundatia casutelor

Casutele de joaca din lemn necesita o fundatie solida din beton pe care sa fie asezate, pentru a asigura alinierea corecta a zidurilor si a acoperisului, deci dupa ce este instalata, fundatia are nevoie de ingrijire. Daca nu este disponibila o baza din beton turnat, cea mai simpla metoda de a dobandi fundatia de suport necesara este  plasarea unor dale din beton. Casutele din plastic nu necesita o fundatie pe care sa stea.

Copii la joaca in parc

Siguranta

Ca in cazul tuturor achizitiilor destinate pentru copii, siguranta trebuie luata in considerare. Daca este posibil, cumparatorul ar trebui sa verifice daca respectiva casuta de joaca este in conformitate cu standardele de siguranta nationale, inainte de achizitie. Lucrurile de notat sunt daca structura are vreun colt ascutit sau periculos, daca lemnul este neted si fara aschii, ferestrele sunt facute din plastic sau stiren si nu se pot sparge, daca plasticul contine chimicale toxice cum ar fi BPA, sau daca balamalele sunt sigure, iar pentru orice platforma suspendata – daca are grilaj de siguranta.

Cerinte de asamblare

Cele mai multe casute de joaca vor veni intr-un pachet plat, si necesita asamblare de catre cumparator. In cazul casutelor de plastic pentru copii, asamblarea ar trebui sa fie simpla deoarece piesele doar trebuie imbinata intre ele. In orice caz, in cazul casutelor din lemn, sunt necesare unele abilitati de constructie, deoarece asamblarea este putin mai delicata. Multi producatori ofera servicii de asamblare insa acest lucru poate sa fie costisitor.

Related posts