Dor de casa 

Ce greseli sa nu faci atunci cand calatoresti

In majoritatea cazurilor, atunci cand facem o calatorie nu luam in considerare anumite aspecte foarte importante. Vorbim aici despre lucruri comune, care pot fi anticipate cu usurinta de catre cineva atent la detalii, dar pe care cele mai multe persoane le trec cu vederea.

Iata cele mai frecvente sapte greseli pe care ar trebui sa le eviti cand pleci intr-o calatorie:

Nu iti iei suficienti bani la tine

Traim intr-o era digitala in care in majoritatea locurilor poti plati cu cardul bancar, indiferent de tara sau oras. Cu toate acestea, vor exista momente in care din diferite motive nu vei putea plati astfel si vei avea nevoie de bani cash. In acest sens, ar fi bine ca de fiecare data cand calatoresti sa iei si niste numerar la tine, preferabil in moneda tarii pe care o vizitezi.

In cazul in care nu iti iei banii inca dinainte plecarii si te gandesti ca vei cumpara valuta cand ajungi la destinatia, este foarte probabil sa ai parte de un schimb valutar foarte dezavantajos sau sa ajungi la o casa de schimb valutar care practica comisioane mari si sa pierzi multi bani. Astfel, angajatii unei case de schimb valutar Buzau iti recomanda sa adopti un comportament preventiv si sa fi pregatit.

Nu iti rezervi biletele online

Atunci cand te duci intr-un oras cu scopul de a vizita obiective turistice, este obligatoriu sa iti rezervi biletele online, in avans, pentru a putea evita statul la cozi interminabile. In acest fel vei castiga foarte mult timp si, de asemenea, este foarte probabil sa obtii un pret mult mai bun decat cel pe care l-ai plati la fata locului. Toate obiectivele turistice au site-uri dedicate de unde poti cumpara rapid biletele cu cardul bancar.

Utilizezi mijloacele de transport in comun fara sa platesti

Chiar daca in tara noastra mai merge sa folosesti transportul in comun fara sa platesti, in strainatate lucrurile stau altfel. Sistemele de transport in comun sunt foarte eficiente in cele mai multe orase, dar este obligatoriu sa le folosesc corect din punct de vedere legal. Amenzile pe care risti sa le primesti sunt foarte mari, chiar si daca scapi pe moment si apoi iti vin in posta si lucrurile pot deveni complicate.

Nu iti pregatesti itinerariul corespunzator

Chiar si atunci cand scopul calatoriei este doar relaxarea si odihna, tot ar trebui sa ai un itinerariu bine stabilit. Astfel te poti asigura ca vei vedea toate obiectivele pe care ti le-ai propus si nu te vei afla in situatii neasteptate. In plus, in acest mod vei castiga o gramada de timp si vei economisi bani, explica site-ul www.schimbvalutar.net.

Nu acorzi atentie bagajelor

Bagajele sunt un aspect dificil cand vine vorba de calatoria in strainatate. De multe ori va trebui sa alegi sa faci drumul de la aeroport la hotel cu trenul sau autobuzul, astfel incat s-ar putea sa fie neplacut sa cari toate bagajele dupa tine. Incearca sa iei doar strictul necesar si sa nu supraincarci bagajele.

Nu inveti cate ceva in limba locala

Desigur, daca vizitezi o tara din Asia va fi destul de dificil sa faci asta. In caz contrar, daca ai posibilitatea, ar fi bine sa inveti macar cateva cuvinte de baza pentru a te putea descurca cu usurinta. Urmareste sa inveti modul de salut, expresiile folosite in mod uzual, precum si comportamentul pe care il au acestia si valorile lor. Chiar daca nu stii sa vorbesti prea bine, nu este o rusine sa incerci si cu siguranta efortul tau va fi apreciat de catre cei carora te adresezi si vor fi bucurosi sa iti raspunda si sa te ajute.

Acestea fiind spuse, atunci cand faci urmatoarea calatorie, ia in consideare aceste sfaturi pentru a avea parte de un sejur cat mai placut.

Related posts